MERSİN / AKDENİZ - Akdeniz Bilim ve Sanat Merkezi

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi lise kademesinde İl geneli "Nesne Tasarımı Yarışması " kapsamında 9. sınıf öğrencimiz Ayşe Ece TEKEREK öğrencimiz YUSUF HAS HACİB'İN KUTADGU BİLİG eserini kendisine tema edinerek kalemlik tasarlamıştır.

Mrt

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' nün 109. yılı kurumumuzda gerçekleştirildi.

Mrt

Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu materyallerle Bilim ve Teknoloji Haftası icra edildi

Mrt

Prof. Dr. Halis DOKSÖZ ile öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin ve kurum müdürlerinin katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından Prof. Dr. Halis DOKSÖZ' ün karikatür kitabı olan METEFOR kitabına imza etkinliği gerçekleştirildi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Atasözleri ve Deyimler okumaları gerçekleştirildi. Yapılan okumlar resim sergisine dönüştürüldü.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesinde kurumumuzdaki hikayeler arasında 1. seçilen eserimiz

Ara

Havacılık ve uzay atölyesinde Marsa iniş modülünü gerçekleştirip uçurduk

Ara

Tübitak Bilim söyleşileri kapsamında Tarsus  Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Anabilim dalı Dr. Öğr. Üyesi Sn. Hakan Bucak hocamız kurumumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize Havacılık ve Uzay  hakkında bilgi vermiş olup, model roket deneyi yapmıştır. Kıymetli katılımları ve verdikleri değerli bilgiler için kendisine teşekkür ederiz.

Ara

Robotik kodlama Atölyemizde Mbot Mekanik kurulumlarını yaptık. Mbot robot yarışmalarına hazırlıklarımız tam gaz devam ediyor.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi 15.12.2023 Tarihli Etkinliğimiz.

Ara

Farklılarımız, gücümüzü oluşturan renkli taşlardır. Engelleri birlikte aşalım, birlikte daha güçlüyüz.

Ara

Görsel Sanatlar ve Matemetik bölümü öğrencilerimiz güçlerini birleştiriyor. Matematik ve Görsel Sanatlar bölümü proje grubu öğrencilerimiz disiplinler arası işbirliği ile fikir üretmeye başladılar. Takipe kalın.